Søk i denne bloggen

18. april 2015

Fredag 17. april 2015


Hettemåken på bildet ser ved første øyekast ut som en helt vanlig hettemåke. Det er heller ikke noe uvanlig med den - bortsett fra at den er ringmerket i Latvia. Det sensasjonelle ved dette at det er den andre hettemåken med ring fra Latvia, som er rapportert inn til ringmerkingsentralen ved Stavanger museum. Den første ble rapportert inn i 1937. Flinke måker. Det tar vel noen dager før jeg får svar på denne registeringen.

Jeg leste også av en hettemåke ring fra Litauen i 2012. Også denne på Hovindammen. Disse er nok uten om den vanlige trekkruten. For å finne ut av om jeg hadde fått med alle tall og bokstaver så var det å ta kontakt med Kjeld i København hvor det er mer vanlig med baltiske fugler. 

Nå skal vi ikke glemme av at de baltiske landene ikke eksisterte i veldig mange år. Fra 1940 til 1991 var disse landene okkupert og eller innlemmet i Sovjetunionen. Men det var faktisk egen ringmerkingssentral i Latvia. Denne hadde koden SUR som nå er endret til LVR. For spesielt interesserte så finnes det selvsagt en oversikt over slikt på nettet 


Avslutter med et bilde av en ringdue. Jeg har ingen anelse om hvor denne er klekket og hvor den har vært, men veldig vakker er den. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar