Søk i denne bloggen

19. november 2015

Torsdag 19. november 2015

I den sener tid har det blitt mye jobbing og lite tid til å besøke fuglene på Hovindammen. Mørket og årstiden er også medskyldig i dette. Anarkistene hadde et slagord som lød "Arbeidere i alle land, hold opp med det". Nå skal det sies at det er helt greit å jobbe også - jeg tilogmed liker det.


I dag ble det endelig tid til en tur innom dammen. Nå har isen lagt seg på nesten hele vannet. Det er bare litt åpning langs land og i nordenden. Gråmåkene bruker disse råkene til å bade i og drikke. Det beste med is på vannet er at det er mye lettere å lese ringer.


Det var ikke mange gråmåker og fiskemåker som hadde møtt opp men stemningen var på topp - en stund. Etter hvert kom det noen framtidige skattebetalere som bare måtte teste hvor tykk isen var og hvor mye den tålte. Tåler den små steiner og grener eller tåler den også større steiner og greiner. Ettersom dette er et offentlig sted kan ikke slike som meg hisse seg for mye opp over slikt. Jeg har vel en forståelse for de unges nysgjerrighet. Fuglene likte dette heller dårlig. Kråkene fløy opp i tretoppene, gråmåkene fløy opp på hustakene - bare et par fiskemåker ble igjen langt ute på isen.



For en tid siden ble det sett en gråmåke med fargering fra Russland. Slikt synes jeg alltid er urettferdig. Men i dag var denne innom Hovindammen og da synes jeg ikke det er det det minste urettferdig lengre. KT55 er merket i Kandalakshskiy Nature Reserve, nordvest i kvitesjøen i sommer. Flink måke. Slike besøkende får alltid særbehandling med direkte kast av brød og kattemat, slik at de husker at dette er et fint sted å komme til.


Stemningen var bra i begynnelsen og glemt var alle regler om å være forsiktig og ikke gå for nært. Kameraten fra Engervannet 4190702, kom helt bort, for å være klar. Den vil gjerne ha en blanding av brød og kattemat. Andre er mer forsiktig. Bildene over viser to gråmåker som ikke har noen begrensning på hvor mye og hvor store biter det går å spise. 


Jeg ser fram til en fin vinter. Det gjør ingen ting om ikke snøen kommer så fort bare det blir noen kuldegrader slik at isen holder. Selv om det er lite lys på denne tiden så skal jeg nok få til noe. I Norge er vintersolverv er tirsdag 22. desember 2015 kl. 05:48. Det er bare en måned til og det kan gå bra.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar