Søk i denne bloggen

15. juli 2015

Onsdag 15. juli

Denne onsdagen går inn i historien som en dag med store regnbyger men også som en dag med stort og fint besøk på Hovindammen. Stikkord er Rogaland og svartbak, men dog har disse to stikkordene noe med hverandre å gjøre. Jeg har ikke sett en svartbak som var merket i Rogaland! Enda!

 

Svartbaken er ikke innom Hovindammen hver dag så det er utrolig spennende når det skjer. Første steg er selvsagt å få sjekket føttene dens. Er man riktig heldig så kunne den jo vært ringmerket. Så heldig var jeg ikke i dag og jeg får skynde meg å legge til "Stakkars fugl" som ikke har fått ring. Svartbaken er som kjent et par hakk større enn de andre måkeartene. I dag var det ikke så mange som hadde lyst til å krangle med den. Det vil si at en uerfaren 1K hettemåke prøvde å stjele brød fra den. En kort oppsummering av det forsøket kan beskrives som et skrik, en liten hettemåke  som kom hinkende fra det møtet og måtte pusse fjærdrakten ganske lenge. Hettemåken var en erfaring rikere. 


Neste stikkord er Rogaland. Det var en 2K fiskemåke med grønn fargering J268 på venstre bein. Den var ringmerket som 1K i oktober 2014 ved Bryne i Rogaland. Som seg hør og bør var den ikke sett siden. Dette kvalifiserer til betegnelsen "flink måke".

Ellers var det en 1K hettemåke som jeg var med på å ringmerke på Østensjøvannet i går kveld. J37C, også 1K hettemåke, som var innom for en uke siden, stakk innom. Den siste er mellomtiden blitt sett både i byen og på Ulven. Generelt var det stor stemning på dammen i dag. Cornflakes som forrett hjelper som regel. I går var det kun 4 hettemåker og 3 fiskemåker å se før jeg strødde ut litt cornflakes. Vips så var det 30 hettemåker, 30 fiskemåker, 8 sildemåker, 2 gråmåker og diverse sothøner, stokkender og grågås - som alle spiste det de greid av forretten. I går var det forøvrig 2 1K sildemåker innom. Tror den ene hadde sort ring på høyre bein. 


Avsluttet med et bilde av en sildemåke som hadde vært litt i krigen. Det så ut som helt ferskt blod, men om den hadde sloss med noen eller om den hadde spist noe blodig, sa den ingen ting om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar