Søk i denne bloggen

11. juli 2015

Lørdag 11. juli

I begynnelsen av juli er det endring i måkeflokkene. Hettemåkene har fått ungene på vingene og da gidder de fleste voksne fuglene ikke å være her lengre. Da drar de not sør. Snart dukker de opp i Danmark, Tyskland, Nederland, England og helt ned til Spania. Ungene henger nok rundt her en stund til. Ungene prøver å tigge mat fra de voksne så lenge som mulig, men må nok stort sett klare seg selv. Første ringmerkede hettemåke unge har vist seg fram på Hovindammen. J37C er klekket og ringmerket i Frogn denne sommeren.


J37C, 1K, hettemåke.

Nå framover kan det bli en del fiskemåker som kommer til å dominere. De er også ganske flinke til å lage lyder. Men bare vent til i slutten av juli og begynnelsen av august når fiskemåkeungene kommer. Da blir det leven og det anbefales å bruke hørselvern. Det blir forøvrig veldig spennende. Kanskje dukker det opp en svartehavsmåke eller tre i løpet av sensommeren eller første del av høsten. 

I juli 2013 ble det merket en 1K fiskemåke på dammen. En liten og litt slapp figur. Den hang rundt i området til begynnelsen av oktober. Så ble den borte. Neste observasjon var i Bergen i mai 2014. Dit er det 308 km i rett luftlinje, men denne har nok tatt noen omveier - regner jeg med. I uken som gikk var den plutselig tilbake på Hovindammen. Flink måke.


J198, 3K, fiskemåke.



Avslutter med en liten film om en stor slem gås som tok fra en søt liten sildemåke brødet dens.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar