Søk i denne bloggen

26. juli 2015

Lørdag 25. juli 2015

Nå har de fleste av de voksne hettemåkene dratt mot sør. Ungene er stort sett flygedyktig og da er det ikke mer å drive med her. Noen av hettemåkene henger igjen en stund utover høsten og noen få overvintrer også i Osloområdet. Ungene vil nok dra om ikke så lenge de også. Plutselig blir de sett i en park eller på en strand i England eller i den vestlige delen av Europa.


J47C er av årets produksjon av hettemåker, klekket og ringmerket i Frogn kommune.


Fortsatt går det ann å tigge seg en matbit eller to, men Hr og Fru hettemåke stikker av nå, så da må kidsa ordne mat selv.

Den første av årets fiskemåker har også kommet til Hovindammen. Denne var ikke ringmerket så den vet vi ingen ting om, bortsett fra at det er en fiskemåke. Men om et par uker kommer det flere av samme sorten. Da blir det liv. De har fått det for seg at jo høyere de skriker jo mer mat får de. Hørselsvern anbefales.


Fiskemåke, 1k.

Sildemåkene har også kommet til dammen med unger på slep. Det er noen masete typer. Piper og tigger mat dagen lang. Det er nok begrenset hvor mye mat de får servert, sjansen er større for at de blir hakket på. Det ble merket en sildemåkeunge på dammen for en ukes tid siden, som jeg fant midt i bilveien. Denne har blitt sett på terrassen til noe folk i område. Det kommer nok til å bli en flink måke.

 
Sildemåke, 1K
Gråmåkene har ikke vist fram ungene sine enda. Det gleder jeg veldig til. Det er merket bra med slike i Oslofjorden. Kanskje kommer det noen fra andre steder - etterhvert. Både grågås om hvitkinngås har vist fram sine unger. Grågås er som forventet men hvitkinngås er tidlig ute.


Det kan være harde tak når eierforholdet til en brødskalk skal avgjøres. Det er best å ikke stå i veien da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar