Søk i denne bloggen

25. oktober 2014

Lørdag 25. Oktober 2014

Etter mange dager med regn dukket solen opp igjen. Det er vått overalt og det er gode tider for dem som går på plenene og spiser mark. Måker gjør gjerne det.

Tre grønne ringer og fire sorte ringer. De grønne brukes på små måker og de sorte på store. Alle fire sorte ringer satt på beina til gråmåker, mens de grønne satt på føttene til to hettemåker og en fiskemåke. 


J4389 var tilbake på Hovindammen etter lang tids fravær. Sist sett på samme sted 28. desember 2013. Hvor den har vært ville den ikke fortelle. Denne er klekket og merket i 2012. 3K fugl (3. kalenderår) med masse erfaring og sleipe triks på lager. En av de første som kom opp for å sikre seg litt brød og kattemat, men ikke først. 



I dag var måkene litt reservert og da blir det mer på duer, kråker, skjærer og kaier. Duene skyr ingen ting, de kommer alltid først. Når duene tør så tør gjerne skjærene også. Tør skjærene så kommer kråkene sånn etterhvert, men de vurderer gjerne situasjonen nøye før de lander - det kan jo være noe lureri på gang. Kaien spiser også både kattemat og brød, men de tar ingen sjanse. Forsiktighet og tålmodighet er en god egenskap. Når det er full aktivitet og måkene prøver å hakke opp en skalk, som er for stor til å få med seg, kan både kråker og skjærer plage måken med å dra den i halefjærene. Kanskje blir den lei og flyr sin vei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar