Søk i denne bloggen

29. oktober 2014

Onsdag 29. oktober 2014

De fleste er veldig godt fornøyd med at temperaturen ligger et sted mellom 10 og 15 °C. Jeg for min del vil gjerne hatt litt frost og om mulig litt is på vannet. Det blir så utrolig mye bedre forhold for måkefotografering. Fuglene blir gjerne litt mer ivrig og når de står på isen er det mye lettere å se ringene deres. I dag var det en gråmåke med bare metallring og den fikk jeg ikke lest.



Dagens avlesinger var to grønne ringer og tre sorte. De grønne var to hettemåker som er merket i Oslo og hengt igjen etter at de andre dro. De er sikkert fornøyd med temperaturen. De tre sorte var tre gråmåker.

  • JU6A er en gammel kjenning som har dukket opp igjen etter sommerferie på ukjent sted
  • J8667 klekket og merket i Oslofjorden i sommer. Første observasjon på Hovindammen.
  • J5696 klekket og merket i Oslofjorden i fjor sommer, var innom dammen noen ganger i fjor vinter. Sist sett på samme sted i slutten av mars. Plutselig var den tilbake som om intet var hendt. 


I hele høst har noen toppender og noen kvinender frekventert Hovindammen. I dag var det en helt ung toppand 1K som underholdt ved å dykke og ved å svømme i det fine gjenskinnet i vannet. Disse dykker gjerne der noen har matet. Når måker og stokkender sloss om brødbiter så synker gjerne en del av dette. Dette vet både kninender og toppender og når ting har roet seg ned kommer de gjerne for å plukke opp dette. Skal du fotografere disse endene så er det bare å mate intens på samme plass, stopp foringen og vent litt, så kommer dem og dykker akkurat der du ønsker. NB: det er ikke alltid dette trikset heller virker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar