Søk i denne bloggen

22. oktober 2014

Onsdag 22. Oktober 2014

Regntiden har satt inn. Det kan bety at det kommer til å regne i evigheter eller så kan det bare bety at det pleier å regne litt på høsten. Stryk det som ikke passer. Det er fortsatt oktober men litt "novembersk" er det. Sånn da var jeg ferdig med å klage.

Dagens besøk på Hovindammen resulterte i to avlesinger. En hettemåke med grønn ring JE96 og en voksen gråmåke med sort ring JU6A. 

Hettemåken er merket helt bortpå Østensjøvannet for en måneds tid siden. Egentlig skulle den ha pellet seg sørover for lenge siden. De fleste drar til England, Skottland, Wales, Irland, Nederland, Tyskland og dalstrøkene innafor. Men noen luringer drar helt til Spania og Portugal. Noen gidder ikke å dra noen som helst sted. De tar sjansen på en mild vinter og mye foring. Kanskje den frister tilværelsen på noen isflak i Bjørvika, eller noe slikt.


JU6A ble merket som 3K (3. kalenderår) i Moss for et års tid siden. Der var det en flott søppelfylling hvor måkene trivdes veldig godt. Men så var det noen som fikk en fix ide om at de skulle sortere søpla under tak. Så nå er det slutt på den moroa. Slikt er veldig populært nå for tiden, men har de tenkt måkene - neppe. 

JU6A, som vist nok skal være en hann, er nok en fornuftig måke for den viste seg fram på Hovindammen for første gang i romjula 2013. Siden var den en meget trofast gjest i gjennom hele vinteren. Jeg rapporterte den inn til www.ringmerking.no hele 23 ganger i løpet av vinteren. Siste gangen jeg så den var 21. mars 2014. Hvor den har vært er det ikke noen av oss som går på to bein som vet. Ganske sikker på at den vet det selv og at den har tenkt seg til de samme områdene til våren igjen. Jeg er usikker på om den har hekket i år eller om den var for ung til slikt. Det vil si den har ikke lagt et eneste egg og kommer vel ikke til å gjøre det, men vi gutta har som kjent andre oppgaver i forbindelse med forplantning og barnepass. Uansett så var det trivelig at den stakk innom. Den var fortsatt i fremste rekke når det ble delt ut brødskalker fra kantina. Flink måke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar