Søk i denne bloggen

15. desember 2015

Tirsdag 15. desember 2015

Først litt klaging og syting over at dagene er korte, for lite lys og at jeg må være på jobb den tiden lyset er der. Sånn - ferdig med det.



Det har ikke vært noen fugler med ring fra andre land eller andre deler av Norge på Hovindammen på en stund. De som er der er helt OK. Det er noen individer som er lett å kjenne igjen, selv om de ikke er ringmerket. Gråmåken på bildet over har vært på besøk mange ganger. Nå ser det ut som om det har vokst fram et "ordentlig" nebb under det den har alltid har hatt. Dette kan bli spennende å følge med på.


Leif - den tøffe gråmåken med litt avvik i fargen er også innom fra tid til annen. Foreløpig har den holdt seg på trygg avstand når det har vært ringmerkere i området. Jeg håper den lar seg friste en dag og får en flott sort ring på et av beina. Dette har gjort det lettere å følge med på hvor den dukker opp.


Svartbak er ikke helt vanlig på Hovindammen, men på søndag dukket det opp en ute i solskinnet på isen. Den var ikke interessert i mating på veien. Det skal nevnes at ved benken satt det en ringmerker på huk og så lur ut. Hovedmålet var å fange en eller flere av de to gråmåkene og eller den fiskemåken som bare har metallring. Fiskemåken var der da vi kom men ble borte. Begge gråmåkene var oppe på veien og forsynte seg av brød og noen gamle kaker, det manglet bare et par CM på at ikke en av dem fikk fargering. Et av problemene var at det var for mange ivrige gråmåker som også ville forsyne seg.
For de som måtte lure på det så kom ikke ringmerkeren på blå scooter men i en flott bil med godt varmeapparat.


Kråkene har funnet tilbake til Hovindammen hvor de pleier å være på vinteren. Antallet varierer men det har vært 100 stykker der samtidig. Søndag var det bare noen få som var møtt opp. Kråkene er veldig flinke til å rydde opp etter meg.


Byens parker er for alle. Av og til er det litt frustrerende når joggere skal løpe forbi gang på gang eller når fremtidige skattebetalere skal vifte med pinner eller kaste stein og isklumper. Men det må jeg bare finne meg i. Byens parker er for alle og da kan gråmåker også stå på benkene i parken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar