Søk i denne bloggen

20. desember 2015

Søndag 20. desember 2015

I Oslo har det i den senere tiden vært elendig vintervær, temperaturen har vært over null og tåken ligger omtrent like lavt. Det som er veldig positivt er at det har vært bra med måker på Hovindammen. Det har variert veldig når det gjelder hvor nært de har ønsket å komme. På lørdag leste jeg av 16 ringer og i dag ble det 12. Deriblant en fiskemåke som ble merket med en flott hvit ring på dammen i går.


En eller annen alarm har gått og da dra alle samtidig.

Ingen sjeldne fugler å se men to av dem utmerket seg ved å ikke ha vist seg fram i tide og utide.

  • J4415 ble ringmerket i Halden helt på slutten av 2012 som 1 K Kjønn (F) . Ett år senere viste den seg fram i Oslo og vinteren 2013 fikk den nærkontakt med noen ringmerkere i Moss. På lørdag var den en tur innom Hovindammen. Flink gråmåke
  • J5611 ble ringmerket i Oslo i desember 2012 som 4 K Kjønn (F) . Sist sett i Norge på Hovindammen i februar 2013-gjett av hvem. Sommeren 2014 ble den sett i Karlstad i Sverige. I dag dukket den opp igjen på Hovindammen. Flink gråmåke.


Kart over hvor J5611 er sett.


Lørdag kom det en langbeint og stor gråmåke innom. Den skulle krangle og bråke med alle.


Tidligere i høst ble det merket en 1K svartbak i Lørenskog. Den var innom en rekke ganger og satte sitt preg på miljøet. Ser at jeg har rapportert den inn 5 ganger fra Hovindammen i oktober. I dag var den tilbake og den hadde med seg en kamerat. JC101 var mye roligere enn den andre (umerket) svartbaken som bare måtte hakke etter alt og alle. Snill måke.


I dag var det så mørkt og grått at jeg måtte opp i ISO 10 000 for å få til noe som helst. om 3 dager begynner det å bli lysere igjen. Først et stykke ut i Januar begynner vi å merke at dagene blir litt lengre. Hvis det kommer litt snø så hjelper det på lyset.



Avlutter med en liten video fra isen på Hovindammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar