Søk i denne bloggen

15. april 2018

Søndag 15. april 2018


Plutselig eller endelig er det vår på Hovindammen også. Hettemåkene er tilbake fra vinterferie. Som vanlig var de litt beskjeden i begynnelsen men det har for det meste gått over. De setter tydelig preg på stemningen både med lyd og aktivitet.

I juli 2017 ble det ringmerket en sivhøne unge på Hovindammen. Den har tilbrakt vinteren i Arnhem i Nederland. Like plutselig som den dro sin vei så er den tilbake, men på Teglverksdammen. Flink høne.


To sothøner, foreløpig umerket, har kommet og de har nok tenkt å hekke i sivet i nord. Det kan være at flere har like planer. Slikt blir det bråk av.Sildemåkene er også tilbake fra sin vinterferie i den vestlige delen av Middelhavet og vest Afrika. Denne adferden er nok de nok ferdig programmert med når de hakker seg ut av egget. J144A, som aldri har vært rapportert fra andre steder enn Hovindammen er også tilbake. Den har vist fram dammen for fruen flere ganger.


Det har alltid vært sagt at måker ikke deler på maten. Dette er tull. Bare se på bildene under.
Nyere forskning, fra Hovindammen, sier at fugler med store nebb spiser større stykker enn fugler med små nebb. For en gangs skyld er det ikke jeg som har kommet fram til denne konklusjonen, men en bekjent med ringmerkingslisens og scooter.

Selv om det er vær så har gråmåkene ikke holdt opp med å skrike.De første hvitkinngås har dukket opp. De fleste har nok vært i Nederland og ryddet på åkrene. Her om dagen så spiste de både brød, lompe og eple. Grågåsa som er ringmerket TA04848 har også vært innom. Hun og gemalen er alltid de første grågåsene på Hovindammen. Det skal som kjent ikke mer enn en gås til for å lage masse lyd.


Avslutter med et enkelt bilde av en kråke.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar