Søk i denne bloggen

22. juni 2016

Onsdag 22. juni 2016



J144A er en meget spesiell sildemåke. Den ble ringmerket på Hovindammen som godt voksen hann en vakker augustdag i 2013. Akkurat den dagen veide den akkurat 900 gram. Det er sikkert en helt ok vekt for voksen, hann, sildemåke - i august. Så langt er dette er det ikke noe spesielt med Hr sildemåke.


Det som er spesielt er at den aldri er blitt rapportert inn til http://www.ringmerking.no/cr fra noen andre steder enn Hovindammen. Ingen som pleier å se etter ringmerkede måker har noen sinne sett denne på noen andre steder. Den forsvinner i løpet av august måned og dukker opp igjen når det blir vår. Normalt så skal denne overvintre et eller annet sted langt mot syd. Jeg lurer på om han har rede med unger på et tak i nærheten. Tror nesten jeg jeg får utlove dusør til den som finner J144A på et annet sted enn Hovindammen. Dusørens blir nok mer i retning "heder og ære" enn penger.


På bilde over har J144A benyttet seg av en av de kommunale landingsplattformene ved dammen. Fra toppen av en slik har den god utsikt og det er et utmerket sted å være. Denne sildemåken kan være litt bøllete fra tid til annen.


Finn to feil på bilde over. Stakkars fugl!


Avslutter med et bilde av to gråspurv som har funnet seg litt mat. En spiser og en holde utkikk. Det er tryggest å komme seg bort om for eksempel sildemåke J144A skulle dukke opp. Gråspurven har en helt utrolig reaksjonsevne og er meget rask. Det finnes for eksempel ingen autofokus på noe kamera som kan holde følge med en gråspurv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar