Søk i denne bloggen

19. april 2016

Tirsdag 19. april 2016

Knoppsvanene er fortsatt på Hovindammen, hvor de bedriver å jager hverandre, spiser brød eller bare ligger å driver. Forrige uke var det to stykker som testet om sivet var egnet til redebygging. Den ene av disse to er fortsatt på dammen og er som regel fremst når den største hannen finner ut at han skal jage en eller annen. Den andre er dratt sin ve.


Sildemåken har ankommet i relativt greit antall. Med sine flotte farger og sine fantastiske skrik setter de sitt preg på fuglelivet på dammen. Av og til er de først ute når det serveres et eller annet spiselig, mens andre ganger er de mer reservert og ligger ute på dammen og vasker seg.



Innen de fleste fuglearter er det variasjon i størrelse og farge. Her om dagen landet det en liten sildemåke. Sikkert en frøken eller kanskje en frue. Flink måke som spiste både brød og kattemat.


Det er også kommet noen flere fiskemåker til dammen. Disse har nok vært nede i Europa på vinterferie. Akkurat denne var litt "rar" med en sort flekk på høyre kinn. Sikkert flink måke det også.


Gråmåkene er det blitt mindre av de fleste er nok på hekkeplassene eller i det område. Men fortsatt dukker det opp en og annen voksen fugl. Jeg er usikker på om gråmåken på bilde er hekkefugl eller ikke. Kanskje er det en i sitt 3. år - 3K, Uansett så satt den pris på å få servert maten i riktig høyde.


Foreløpig er det ikke kommet de store mengder med hvitkinngås enda. Det trenges bare en slik gås for å lage masse bråk. Det er nulltoleranse ovenfor andre hannfugler. De kunne jo finne på å stikke av med feil frue. Det går hardt for seg når det Sibirske blodet koker, men det er sjelden at man ser at noen blir skadet. Det er mest bråk og trusler.

Vinter'n gikk som vanlig.
Det var ikke mange fuglene som sang.
Likevel tror jeg at våren
vil prøve seg nok en gang!
Lillebjørn Nilsen

3 kommentarer:

  1. Svanene U263 og V910 har de siste dagene befunnet seg i Teglverksdammen ved Hasle

    SvarSlett
  2. Se bilder her http://www.ensjo.org/teglverksdammen-pa-hasleensjo-er-i-ferd-med-a-vakne-fra-vinterdvalen-og-et-kvalitetstegn-er-at-to-svaner-har-flyttet-inn/

    SvarSlett
  3. Hei igjen.
    Det er så mange knoppsvaner i Oslo området at de må finne seg nye steder å være. Jeg er er litt spent på hvor lenge de blir i Hovindammen og Tegleverksdammen. Det er dårlig med "riktig" mat til dem der.

    SvarSlett