Søk i denne bloggen

10. april 2016

Søndag 10. april 2015

Bloggen er ikke oppdatert på en stund nå. Hovedårsaken er at det er for mye spennende å følge med på ute. Dagene er blitt så lange at man kan rekke over flere steder på en og samme dag. Slikt medfører at det blir mange bilder som skal sjekkes, ringmerking.no skal oppdateres og tall og bokstaver skal legges inn i diverse regneark.

En viktig opplysning er at reven ikke er sett på Hovindammen siden 1. april. Jeg tror forøvrig ikke at den var sett der da heller. Kanskje den aldri er sett der.


I år har noen knoppsvaner funnet ut at de skulle stikke innom Hovindammen. Kanskje de er blitt lei all kranglingen på Østensjøvannet hvor de blir jagd av en illsint hannsvane uansett hvor de snur seg. De som har vært mest på dammen er 25K og U263. Ut fra adferd kan det se ut som om de henger mye sammen. 25K er klekket på Østensjøvannet i 2012 mens U263 er klekket ute i fjorden i 2014.


Over er det en liten film av redebyggingen. (Lyden du hører kommer fra noen hvitkinngås som krangler om et eller annet). Svanene gav seg etter noen minutter. U263 er nok litt for ung for å begynne med egg og unger, men det gjelder å øve seg på slike oppgaver. Knoppsvaner er nok ferdig programmert for slikt. Finner de to strå eller siv så legger de en på hver side av seg.


25K tester om Hovindammen er lang nok for lette fra. 

I løpet av de siste dagene har det dukket opp flere hvitkinngås. Disse har vært på vinterferie i Nederland og venter på at tiden for hekking skal komme. Disse er ganske flink til å lage bråk. Det er nulltoleranse for andre hannfugler og det skal lite til før det arktiske blodet koker. Masse støy og liv. 

  
Hvitkinn gås samles gjerne og kjefter på hverandre. 
Kanskje er det brødprisene de diskuterer akkurat nå.


Avslutter med et bilde av en av kråkene. De fleste som var der i vinter har dratt til steder hvor det er bedre å hekke. Fuglene har en travel tid foran seg med hekking og mating av unger. Den første linerla var innom dammen for noen dager siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar