Søk i denne bloggen

10. september 2015

Torsdag 10. september 2015

Endelig ble det litt fart i måkene på Hovindammen. Ikke veldig mange fiskemåke unger, men de som er der var der var ivrige. Det blir fort mye lyd - skrik og skrål. I dag var det ca 200 hvitkinngås på plenen og mange av disse kom ned på veien for å være med på festen.


Dagen ble ekstra bra da to av årets produksjon av gråmåker, som er ringmerket i indre Oslofjord, dukket opp. JAZ09 og JAZ29. De kan bli faste gjester på Hovindammen eller de kan dra et helt annet sted. Tiden vil vise hva som skjer. Det er plass til mange flere.


E99Z, fiskemåke, ble merket mens den var på vinterferie i Amsterdam. Den var innom en tur i mai. Også sett i Bunnefjorden i vinter.


Det er ikke sjelden at det dukker opp måker med ødelagte bein. Noe kan sikkert komme fra en slåsskamp med artsfrender men mange får fiske sene og diverse tråder rundt beina. Denne har vært innom dammen en del. Den klarer seg ganske bra i kampen om brødet. Slike pleier gjerne å bli tilgodesett med litt ekstra.


Det er aldri galt å avslutte med et bilde av en kaie. De er som regel litt reservert men i dag var det en som gjerne ville bade, rett foran meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar