Søk i denne bloggen

16. september 2015

Onsdag 16. september 2015

I dag var det flere måker på Hovindammen enn det har vært på lenge. Av de små så var de unge fiskemåker som dominerte bilde. Spesielt lydbilde. Men i dag kom det også noen gråmåker opp og på land og var med på showet.

De fleste voksne sildemåkene har tatt til fornuften og begynt på turen sørover, mens noen unger fortsatt henger rundt i byen. Det at både sildemåker og pensjonister drar mot sør er et sikkert tegn på at vinteren kommer i år også.


I dag dukket det opp en sildemåke med kun metallring på sitt venstre bein. Nummeret på ringen tyder på at den er klekket og merket i Østfold. Stakkars sildemåke som ikke også har fått fargering, slik at sånne som meg kan se den bedre og få enda flere tilbakemeldinger. For å få ordnet opp i dette så sendte jeg en SMS til noen av ringmerkerne  i område. Slike SMS er må aldri inneholde beskjed om den må eller skal ringmerkes. Ingen liker å få direkte ordre. Derimot hjelper det med informasjon om hvor ivrig den er og andre spennende faktorer. En av ringmerkerne kom straks det betalte arbeidet var ferdig. Han kom sikkert på scooter, selv om det var fare for regn. Denne sildemåken har nå fått sort plastring med hvit inskripsjon J200N. Flink måkefanger.


Når både ringmerkeren og en fiskemåke med tynn tråd rundt føttene var på Hovindammen samtidig så ble fiskemåken reparert. Det er ikke helt enkelt å fange slike da de nok har smerter og er veldig forsiktig. Men med tålmodighet, brød og erfaring så ble den fanget, snøre rundt føttene fjernet og sluppet fri. Det var dagens gode gjerning. Flink måkefanger.


Det er en ung kaie som har slått seg på brødspising og tigging. Den er ikke det minste redd for store mennesker som har brød. Denne har blitt riktig så fin og kommer ofte innom for å få litt ekstra mat og oppmerksomhet.


Skjærene bruker samme benken når de skal sikre seg litt mat. Det er lett å la seg rive med når slik fjærprakt vises fram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar