Søk i denne bloggen

30. mai 2015

Lørdag 30. mai

Mai måned er så godt som over. Bare for å starte med litt klaging så har ikke været vært særlig bra. Mai måned har vært en sur, kald og våt måned i år. Men når det er vått er det mye mark å finne på plenene rundt vannet, og gresset gror godt. De fleste fuglene vet å utnytte slike forhold. 


Når det gjelder måkene, som er utgangspunktet for denne bloggen, så har det vært en grei nok måned. Jeg har lest av 47 forskjellige ringer. Det er bare halvparten så mange som i april, men da dro hettemåkene opp denne statistikken. Nå har de fleste måkene full hyre med hekking og de første har nok fått ut unger. Jeg ser helst at så mange av årets måkeunger er merket når de kommer opp på dammen. Det blir bare rot når jeg ikke vet hvor de kommer fra. 


I den senere tid har vi hatt en grågås som har en fiskekrok i høyre vinge. Dette er selvsagt ikke bra. Da denne ble oppdaget sa ryktene at denne var helt fastsurret i fiskesene. Det har vært flere delegasjoner her oppe for å gjøre noe med "saken". Noen med kuler & krutt og noen med brød. Den er veldig på vakt mot en hver som ser på den med skummelt blikk. Her er det bare å vente til det en vakker dag passer seg slik at den går på et brød triks. Til det skjer kan den få gå i fred.


Stort sett hersker det fred og ro ved dammen. Men her en dag kom det et menneske og en hund. Begge to manglet dressur. Forståelsen for båndtvang, forholdet til fugler og hensynet til små og store mennesker var totalt fraværende. "Se nå løper, svømmer og har det gøy i vannet".   I sivet rett bak hunden, har sothøna 5 unger. Det er veldig synd at slike episoder oppstår. Stort sett er hundene i området blitt flinke til å ta menneskene i bånd når de lufter dem.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar