Søk i denne bloggen

5. april 2015

Søndag 5. april 2015

Selv om det er påske må jeg innom Hovindammen for å sjekke om det er kommet flere hvitkinngås og i dag var de kommet to. ABN og BBA er tilbake etter 1/2 år på vinterferie, sannsynligvis i Nederland, så hadde de ikke glemt av hvordan en brødpose ser ut og hva som er inni.


  • ABN, merket som Bestemt kjønn M, 3K+, i 2008. Ut fra observasjonene fra 2010 så kan det se ut som om den var i par med ANJ. De hadde 3 unger sammen det året.  Fra våren 2011 har den holdt seg sammen med BBA, som fikk plastring i 2012. Denne er det kun en utenlandsobservasjon på fra våren 2009 da den ble sett på Jylland, Danmark.
  • BBA, ble merket som 3K+,  Kjønn (F) , i 2012. Den gang var den også i par med ABN. Denne er det ingen utenlandsobservasjon. Har dog vært sett helt bort i Lørenskog. 
Hekkingen ser ut til å ha vært mislykket både i 2012, 2013 og i 2014. Vi får ønske dem lykke til i år.


Det ser ut til at kampen mellom sothønene om hekkeplassene er ferdig utkjempet. Det bygges og trampes både i nord og sør. Jeg synes det var litt tidlig å begynne med dette men det har jeg nok ingen ting å gjøre noe med. Ikke der heller.


Avslutter med et bilde av en trivelig hund som hadde tatt mennesket sitt i bånd før den gikk ut og luftet det. Mennesker må luftes med faste mellomrom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar