Søk i denne bloggen

4. februar 2015

Onsdag 4. februar 2015

Dagens historie handler om en gråmåke som jeg var med på å fange nede på havna i Oslo i august 2014. Det var en 2K Bestemt kjønn M og fikk fargeringen J782A. Det som var litt spesielt med denne var at undernebbet var så mye lengre enn overnebbet. Faktisk er det en del gråmåker hvor enten overnebbet eller undernebbet er lengre enn det andre. 

J782A fra merkingen i august 2014

Det har vært diskutert om disse måkene greier seg og om hva som skjer med nebbet. Det er nok ikke like lett for disse å plukke opp mat som for dem som har "vanlig nebb". Det er en med for langt overnebb som er innom Hovindammen fra tid til annen. Der går det ned både store og små brødbiter. De helt små smulene får den i seg ved å legge nebbet flatt ned til bakken.

J782A er blitt sett noen gange på forskjellige steder i Oslo. Siste bilde som ligger på www.ringmerking.no/cr er fra slutten av desember og da ser det ut som om undernebbet fortsatt er langt. I dag var denne innom på Hovindammen og da var nebbet helt i orden. For oss som er spesielt interessert i slike ting er dette veldig spennende og nå har vi bilder som viser at akkurat denne har fått et helt fint nebb og at den har klart seg fint. Slikt kvalifiserer til begrepet - Flink måke.

J782A slik den ser ut i dag.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar