Søk i denne bloggen

18. februar 2015

Onsdag 18. februar 2015

Ettersom det har vært mildvær noen dager har snøen og isen, på land, begynt å smelte. Flere små bekker hvor det rant vann ut på isen. Derved så har det begynt å danne seg små dammer oppe på isen, på Hovindammen. Gråmåkene satt pris på dette og både drakk vann og badet i disse dammene. 


Butikken som jeg var innom i dag hadde ikke mer cornflakes så derfor ble det puffet ris og puffet havre til forrett i dag. En slik variasjon falt i smak - det var ikke en smule igjen da jeg dro der fra. Selv uten hjelp fra svartbak.


Dagens nykommer var JAY04. Merket som 2K, Bestemt kjønn M, på Lørenskog tidlig i januar. Første gang denne er sett utenom Lørenskog kommune, men den har nok vært i Oslo mange ganger både før og etter at den fikk ring.



En av gråmåkene som dukker opp fra tid til annen er JJ6A. Denne ble merket som 2K, Bestemt kjønn M, i Moss høsten 2013. Jeg har rapportert den inn på www.ringmerkeing.no/cr 23 ganger i løpet av vinteren 2014. Borte vekk i mars. Dukket opp igjen på Oslo havn i begynnelsen av oktober og tilbake på Hovindammen i slutten av oktober. Så lang har jeg meldt den inn 10 ganger. Utenom ringmerkingen i Moss og den ene gangen på havna, så har den ikke blitt rapportert inn fra andre steder. 


Når kråkene har bestemt seg for å ta et stort brødstykke fra gråmåkene så klarer de som regel også å gjennomføre det. Det ser ut som om taktikken er å samle en passe stor flokk for så å plage den stakkars måken mest mulig. Noen tar seg av å nappe den i halefjærene slik at den snur seg rundt for å jage vekk plageåndene - da er det selvfølgelig noen som kaster seg over brødet. Det er forresten utrolig store stykker en kråke greier å få med seg. Slik driver kråkene på til den "stakkars" måken gir opp. 15 mot 1 er rått parti.


Avslutter med en luring som hadde gjemt seg inne i noe siv. Ved første øyekast så det ut som om det ikke var et smart sted å være. Men etterhvert så oppdaget at når måkene sloss om brød så var det ganske mange mindre biter som havnet inni i dette sivet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar