Søk i denne bloggen

25. januar 2015

Søndag 25. januar 2015

I dag har jeg ikke vært på Hovindammen, men måkene er i bevegelse for det. Her er en kort historie. 

Da må vi tilbake til 27. februar 2013. Da sto det plutselig en grønlandsmåke Larus glaucoides rett foran meg, på Hovindammen. Full alarm for å få tak i noen som kunne ringmerke denne. John Marin kom med ringer og linsens, men dog et par minutter for sent.


I dagene etterpå ble det sette en grønlandsmåke i Frognerparken her i Oslo. Vi skal alltid være litt forsiktig med å påstå at det er samme fuglen man ser på to forskjellige steder hvis det ikke er veldig spesielle kjennetegn. Men flere har sett på bilder fra Hovindammen og Frognerparken og det er rimelig sikkert at det er samme fugl. 

Både fuglekikkere og ringmerkere valfartet en periode til Frognerparken. Det ble gjort flere forsøk på å fange denne. Tror nesten den gikk tvers over løkka ved et par anledninger. 12. april 2013 stemte alle forutsetninger og grønlandsmåken ble fanget og ringmerket med flott fargering JK0P. 


Den ble sett i byen et par ukers tid før den forsvant. Det var ingen observasjoner før i november 2013. Da var den ved Blåvandshuk langt sørvest i Danmark. Neste observasjon var fra Frognerparken i Oslo i februar 2014. Jeg var innom og oppdaget den ute på isen. Nå var det spesielt de som bare måtte se en grønlandsmåke som valfartet til Frognerparken. Samme sak som året før. Den hang rundt i byen et par uker. Selvfølgelig var den innom Langvannet i Lørenskog, hos Sindre, en tur. Siste observasjon var Fredrikstad i april 2014. Men så kom det en melding fra Rainham Tip, utenfor London. Vi får se om den dukker opp igjen i slutten av februar. Flink Måke.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar