Søk i denne bloggen

27. november 2014

Torsdag 27 november 2014 (II)

I dag ble det bare en rask tur innom, på veien hjem. Isen ligger fint med to råker. En i nordenden og en en i sørvest. Det fleste endene har stukket av, tror det bare var tre stokkender og ingen toppender igjen i nord. 

Måkene var ikke såååå ivrig i dag, men noen av dem lot seg friste. Cornflakes ser ut til å være veldig uimotståelig. Det er veldig egnet når man skal lese av ringer. Det er billig og det tar lang tid å spise det. Måkene kan ikke stå på samme plass å spise hele tide, de må snu seg rundt for å finne mer. Akkurat det er veldig viktig når man skal lese av metallringer. 

I går så jeg en gråmåke med metallring på venstre ben, uten at jeg greide å lese hele ringen. Slikt kan som kjent gå ut over nattesøvnen. Men i natt kan jeg sove godt da det står både Stavanger Museum og 4190702. Denne er merket som 4K, høsten 2010, på Engervannet i Sandvika. Dette er min fjerde avlesingen av denne ringen. Alle på Hovindammen. To ganger i januar 2014. En gang i februar og så i dag. Flink måke.

Gråmåken på bilde "heter" J7182. Merket som 4K+ i Moss for et år siden. Sist rapportert fra isen på Bispevika i februar 2014. Hvor har den vært?  


Det var bare to "nye måker", med ring, i dag. Den andre, J8673, er klekket og merket i indre Oslofjord i sommer. Sikkert en rastløs fugl da den også har blitt sett i Fredrikstad et par ganger i høst. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar