Søk i denne bloggen

12. november 2014

Onsdag 12. november

Ikke den helt store stemningen på Hovindammen i dag. Litt grått vær og fortsatt mildt. Så lenge det ikke er frost finner måkene mye mark og andre smådyr i byens parker. De blir ikke veldig ivrig når det serveres brød. 


Det var så dårlig fotolys i dag at jeg må spe på med et bilde fra 11. november 2013. Da var det is på vannet og flott lys. Alt var mye bedre før! Like etter at jeg tok dette bilde så kom det en ung hønsehauk i full fart. Den bommet på denne fiskemåken med noen få cm. Hauken hadde nok ikke regnet med at det var is på vannet, kanskje hadde den aldri sett is før. Men sammenstøtet med isen var ganske hardt slik at den rullet noen runder rundt før den gjenvant kontrollen. Det hele gikk så fort at jeg ikke rakk å fotografere dette. Vakthavende kråkeskvadron tok ansvar og geleidet hauken ut av område.



I dag var det en 2k svartbak på dammen. Den kom opp på land for å sikre seg en brød bit eller to. Dessverre har den vært i krigen og skadet venstre bein, noe som diskvalifiserer den fra å få en flott ring på hvert av sine bein. Vi får håpe at den klarer seg og at beinet blir bra igjen.

Kun en gråmåke med fargering. J8387 - 1K - ble merket på Furuset litt tidligere i dag. Her snakker vi ikke om dager siden merking, men timer.

Ca 30 gråmåker, 2 hettemåker, 1 fiskemåke, 1 svartbak, 20 stokkender, 2 toppender, 100 kråker, 10 kaier, 2 skjærer og 7 byduer. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar