Søk i denne bloggen

31. juli 2016

Søndag 31. juli

Så var juli måned over. Det har langt fra vært en kjedelig måned. 102 forskjellige ringmerkede måker ble resultatet, mot 57 i juli 2015. Dette kommer først og fremst av at jeg har vært på Hovindammen mange flere ganger enn i juli i fjor.


J144A, er en sildemåke som er ringmerket her og aldri rapportert fra noen andre steder. Dette var den jeg så flest ganger i juli og den topper foreløpig listen for 2016 med 44 besøk. J144A bruker mye tid på se på den fine ringen sin.

Her er listen over de forskjellige artene med en eller annen ring.


  • 75 hettemåker, (Chroicocephalus ridibundus)
  • 10 sildemåker, (Larus fuscus)
  • 10 gråmåker, (Larus argentatus)
  • 7 fiskemåker, (Larus canus)
Det ble ganske så stille da hovedtyngden av hettemåkene dro på vinterferie. Regner med at den stillheten blir byttet ut med en stor gjeng fiskemåke unger. De har som kjent fått det for seg at jo mer de skriker jo mer mat får de. Hvis det skulle bli for mange anbefaler jeg hørselvern. 


Ungene til sothønene er blitt ganske så store. De er begynt å bli ulydige også. Det hender at de ikke bryr seg det minste om at foreldrene ligger ute på vannet og klaprer med nebbet. Hvis et dryss med cornflakes blir for fristende så kommer de opp og får med alle smulene. NB: dette gjelder ikke hvis det er en med ringer og lisens i nærheten. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar