Søk i denne bloggen

8. januar 2015

Torsdag 8. januar 2015

Ny dag, bedre vær og fulle rulle på måkene. De var ikke så mang men veldig ivrig. Nærgrensen ble brutt flere ganger. Jeg måtte løfte på beina slik at en gråmåke som hadde rotet seg inn under stativet kom seg ut igjen. Skulle nesten ikke tro det var gråmåker men byduer.


Jeg pleier å hule ut brødet for så å kaste en "god" skalk ut på isen slik at de har noe å drive med.

Jeg greide å lese av 11 forskjellige ringer i dag. Alle var på en eller annen fot til en eller annen gråmåke. Mange gamle kjente men 4 nye (denne sesongen) med ring i dag. Regnearket mitt viser nå 82 forskjellige ringmerkede måker for denne sesongen på Hovindammen.

  • J925A, Bestemt kjønn M, Merket som 1K på havna i romjula. 

  • J7518, merket som 2K i Oslo høsten 2013. Den har ikke vist seg fram i tide og utide, men den var innom her for 1 år siden. 

  • J8446, Bestemt kjønn M, merket som 5K+ like i nærheten av Hovindammen sommeren 2014. Den var innom her en tur i juli. Pleier heller ikke å vise seg fram hver dag.

  • J8435, klekket og merket i indre Oslofjord sommeren 2014. Har blitt sett en rekke ganger rundt omkring i byen men har også blitt sett på en søppelfylling i Askim, Østfold. Har desverre ikke brukbart bilde av denne.
Gråmåker, Larus argentatus, er en litt merkelig art. Det er store variasjoner i størrelse og hvor lys eller mørk de er. Det er et studie i seg selv å finne ut av dette. Kanskje det blir et framtidig prosjekt. Det er alltid mye spennende å tenke på.


Litt lys gråmåke med litt kort og litt smalt nebb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar