Søk i denne bloggen

18. januar 2015

Søndag 18. januar 2015

Fiskemåke Larus canus er en av de vanlige måkene som er innom Hovindammen fra mars til oktober. Den er en forholdsvis liten måke, rask og flink til å skrike. Les mer om fiskmåker her.


Fiskemåke på isen av Hovindammen høsten 2013.

De fleste fiskemåkene trekker sørover når det blir for kaldt. Vinterområdene er fra Danmark til Spania/Portugal, men hovedtyngden holder til i Nordsjøområdet. Noen dropper hele vinterferien og synes det er greit med byferie. Kanskje er det en eller annen som har tatt turen fra nordligere og østligere områder til Østlandet. Særlig hørbar er ungene når de begynner å samles i august. De har fått det for seg at det gjelder å skrike mest høyest. 

En av de fiskemåkene J7JJ Bestemt kjønn F, 1K som ble merket her i byen høsten 2012 har funnet sitt vinterkvarter i Calvados, Frankrike. Der har den med sikkerhet vært både desember 2013 og nå i januar 2015. Selvfølgelig har den vært innom Hovindammen i mai 2014. Hver vei er bare 1370 km. Samme område både for vinter og sommer. Merkelig form for programmering, men det fungerer.


Oslo - Cabourg, 1370 km hver vei.



Cabourg beach i Frankrike er sikkert et fint sted å holde vinterferie. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar