Søk i denne bloggen

31. januar 2015

Lørdag 31. Januar 2015

Etter en hel uke med intensivt jobbing og inneliv var det veldig fint å komme seg ut og kjenne på været. Gråmåkene var tilstede på Hovindammen men ikke i noe stort antall. I dag ble det 4 avlesinger. 3 kjenninger og en ny. Regnearket sier at det nå er 93 forskjellige ringmerkede måker som jeg har sett der i denne sesongen. 

Den nyankomne var J8163,  Bestemt kjønn M ble merket som 5K+ i Moss for et år siden. Siden det er den blitt sett i Fredrikstad, Mjøndalen og nå på Hovindammen. Flink måke.


Måkene setter veldig pris på å få servert cornflakes som forrett. Dette kjøper man på en eller annen butikk til kr 7 for en stor pakke. De fleste butikkjedene har sine egne merker til den prisen. Dagens innkjøp var fra Kiwi. Når man serverer en slik forrett så har de noe å drive med mens man rigger seg til med kamera, stativ og stol. 

I januar har jeg lest av 47 forskjellige ringmerkede gråmåker. En kaspimåke har vært innom. Den måken som jeg har sett flest ganger er J7832. Tett fulgt av 4190702, J931A og J931A. Dette er fugler som er merket i Oslo området. 90A73202 og 90A91288 er gråmåker som er merket i Sverige. Den første har jeg sett på Hovindammen 3 vintre på rad. 


Skjærene er ikke de som blander seg inn i store måkeflokker. Det hender de er å plager en måke ved å dra den i halefjæren, hvis måken står litt for seg selv. Når de er innom så er det raskt inn og raskt ut. De er betydelig mer villig til å ta risiko enn for eksempel kråker og stoler på fart og manøvreringsevne.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar