Søk i denne bloggen

11. desember 2014

Torsdag 11. desember 2014

I dag hersket det fred og ro på Hovindammen - helt til jeg kom. Da ble det spetakkel. Jeg vet ikke hvor alle kråkene og måkene dukket opp fra, men plutselig var det ganske mange av de. Av og til prøver skjærer og kaier å blande seg inn i showet men blir det for mange skarpe nebb så holder de seg gjerne litt i bakgrunnen. 


To gråmåker som nyter det fine lyset. Tøfft nebb!

En ny måke var på plass i dag. J302A er både klekket og ringmerket i fjorden i sommer. Flink gråmåke som ble sesongens 43. måke med ring på Hovindammen.



Lyset var ikke så verst i dag så egentlig skulle man ha bedrevet mer fotografering, men det er litt distraherende når man også skal holde utkikk etter nye måker og ringer. Jeg liker for eksempel ikke at måkene sitter bak meg, så jeg mater ikke der. Tenk om det satt en riktig flott og kanskje sjelden måke rett bak meg. Slike tanker er veldig forstyrrende. 

I dag kom en flokk som var på vei til fjorden direkte ned på isen på dammen. Det er sjelden det skjer. Vanligvis har de stø kurs mot sørvest. Det var i denne flokken at J302A var. 


Flott måke i flott desember lys. Denne har nok vært i krigen og fått seg en kilevink over venstre fot.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar