Søk i denne bloggen

27. mars 2015

Fredag 27. mars 2015

I går var det fult kaos i Oslo. Det kom plutselig masse snø på kort tid. Denne snøen lå fortsatt på plenen og som sørpe på Hovindammen. Det var ikke kaldt nok i går til at snøen smeltet men ikke varmt nok til at snøen i dammen har tint. Fordelen med dette var at det var masse måker der i dag. 


Sildemåkene er begynt å komme tilbake.

Fire måkearter - Gråmåke, sildemåke, hettemåker og noen fiskemåker. Sildemåkene, Larus fuscus har kommet rett fra Afrika til snø og sørpe i Oslo. Hettemåkene, Chroicocephalus ridibundus, har vært på vinterferie i England og i den vestlige delen av Europa. De begynner å melde sin ankomst. Sammen med dem dukker det opp noen fiskemåker,Larus canus


Hettemåkene er også begynt å dukke opp.

Dagens raring var en veldig lys gråmåke, Larus argentatus. Den har nok vært litt uheldig med utlevering av farger, men ellers så er den som gråmåker flest - spiser det som blir servert.


Denne sto nok bakerst i køen da fargene ble delt ut.

For et par uker siden så leste jeg av en gråmåke med metallring fra Russland. I dag fikk jeg tilbakemelding og den er som forventet merket sommeren 2014, i Kandalakshskiy naturreservat på Kolahalvøya. Samme måken var innom en liten tur i dag. Den nordligste prikken på kartet viser ca hvor stedet er.  


Kart over hvor Hovindammåkene  er sett.

Som om ikke det var nok så dukket det også opp en gråmåke med metallring fra Tyskland. Jeg fikk nok ikke alle tall og bokstaver så her må det jobbes mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar