Søk i denne bloggen

12. januar 2015

Mandag 12. januar 2015

Ingen kaspimåke eller andre sjeldne måker på Hovindammen i dag. Men mange spennende gråmåker, en fiskemåke og en gjeng med kråker. Alle var meget godt fornøyd med litt oppvartning og det var ikke snakk om å bare fly rundt å pipe. De siste dagers sne har kanskje bidratt til at det er vanskeligere å finne mat, men de har vært ute en vinterdag før og klarer seg nok helt fint. Slik snø som vi dette gjør at det blir litt vanskeligere å se hva som står på ringene. Håper jeg fikk med det meste. 

I dag var det to måker som jeg ikke har sett her før. Den første fikk jeg ikke skikkelig bilde av så da får man nøye seg med snø, fot og ring. Akkurat nå er det 86 forskjellige måker med ring som har vært innom Hovindammen i løpet av denne "sesongen". Totalt 5 avlesinger i dag.
  • J3755, Klekket og merket på en av øyene i Bærum sommeren 2011. Den ble sett i Mjøndalen våren 2012. Ingen observasjoner i 2013, men er blitt rapportert to ganger fra Moss vinteren 2014. Hyggelig at den stakk innom


J7355, veldig flink til å ikke vise seg fram


  • J861A, Bestemt kjønn M, merket som 1K i Askim i høst. Dette er første gangen den har vist seg fram siden den fikk ring. Flott måke med stor sans for å stå fremst når det ble delt ut litt snadder av forskjellig karakter.



J861A med flott stil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar