Søk i denne bloggen

7. desember 2014

Søndag 7. desember 2014

I dag kom det melding om at BFC er sett i en flokk med 3000 andre hvitkinngås i Stad aan het Haringvliet-Stadse Gorzen, Zuid-Holland, The Netherlands. BFC var på samme stedet i fjor vinter også. Sikkert et fint sted for å gå å beite.

Det som forundrer meg er at når "våre" hvitkinngås er sammen med så mange andre av samme art så dukker det ikke opp gås med ringer fra andre land når de kommer tilbake. Det vil si, jeg har lest av to Nederlandske metallringer, men begge var merket på på vinteren. Vi ser jo at ikke alle kommer løpende når man viser fram brødposen. Noen trenger litt tid for å venne seg til slik servering mens andre husker dette helt fint.Det kan selvfølgelig også være slik at noen av "våre gås" med fargering treffer på en veldig flott gås og blir med til Sibir. Der er det så store avstander og så få som ser etter dem at det er ikke sikkert de blir oppdaget. 

BFC Kjønn (M)  er merket som 3K i våren 2013. Den hekket sommeren 2013 sammen med en umerket hunn. Det er tvilsomt at de fikk fram noen unger det året ettersom den var på Hovindammen 2. juli og det er alt for tidlig til at ungene kunne fly. Hvitkinngås er flinke til å passe på ungene sine så det er veldig lite trolig at den har forlatt unger i fjorden for å spise brød og gress på Hovindammen. Det er ikke rapportert om hekking på denne i sommer, 2014. Sist rapportert inn, av meg, i begynnelsen av oktober - fra Hovindammen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar