Søk i denne bloggen

29. desember 2014

Mandag 29. desember 2014

I dag var en av de dagene hvor ikke måkene hadde lyst til å komme ned fra takene. Om dette skjer fordi at det er få av de faste eller om at det er andre faktorer som spiller inn er ikke godt å si. Det var et dryss av svarte fjær over isen, kanskje har herr eller fru hønsehauk vært på besøk.


J7515 var den første som dristet seg fram for å snappe til seg en brødbit. Denne er kjent på Hovindammen fra før. Den var innom flere ganger sist vinter, men første gang den er sett i vinter. Måke nr 63 - med ring. Ringmerket høsten 2013 i Lørenskog, som 4K+ Denne er ikke kjønns spesifisert, men jeg tror at det er en hun. Men egentlig er det 50% sjanse for at dette er feil - eller rett. J7515 ble sist sett på Hovindammen 22. januar 201. Neste observasjon var 30. november, på Østensjøvannet. Hvor har den vært i mellomtiden. 


En fiskemåke med ødelagt (venstre) fot har vært innom fra tid til annen. Jeg har ikke skrevet om den ettersom den ikke er ringmerket og derved vet man ingen ting om den. Den er lett å kjenne igjen på det ødelagte beinete. Den kaster seg sjelden inn i de verste kampene. Istedenfor så flyr den lavt over isen og plukker passende brødbiter, i farta. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar