Søk i denne bloggen

3. november 2014

Mandag 3. november 2014


Endelig er det November, som kan være en veldig fin måned. Dagene er korte og det gjelder å utnytte de få lysstrålene som finnes. Sola snur ikke 21. desember kl 23:03, men jorden begynner å bikke tilbake slik at vinkelen mellom den nordlige halvkule og sola blir gunstigere. Mer lys til oss som liker det også. For de som bare sitter inne kan det da ikke spille noen rolle. Kun 49 dager igjen til dette skjer. 

Bildet over er hentet fra november i fjor. I dag var det alt for mørkt til å bedrive måkefotografering. Det var ikke mange måker tilstede i dag, men de fleste av dem viste en betydelig interessent for brød. Det er som oftest slik at noen tar større sjanser og kommer nærmest. Det er jo en større risk men utbytte kan bli bra. De som sitter bakerst får sjelden noe. Så lenge det ikke er en eneste ringmerker å så så er det bare å kjøre på. Litt skrik og skrål hjelper også på stemningen. 

I dag var det en hettemåke JE96 og to gråmåker J8667 og J789A som representerte de  med fargering. Det er vanskelig å si om de har vært på noen langtur, men de er alle fra årets produksjon og ringmerket i Oslo området. 

Avslutter med et bilde til fra november 2013. Måker er ganske flink til å angripe og å jage hverandre. Som regel skjer det når det er mat å finne. Denne lot bare sin frustrasjon gå utover en tilfeldig måke som bare stod der akkurat da. Nesten som hos menneskene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar